Het op één na laatste toernooi van het seizoen, het grote Internationale Toernooi van Venray wordt traditioneel getrouw het weekend na Pinksteren gehouden in sporthal De Wetteling.
Zaterdag kwamen de -12 en -15 in actie, helaas konden Tamara Elbers, Jesse Giesbers en Roel Jetten (wel 2x winst) in dit zware internationale veld geen potten breken. Weer een ervaring rijker en na de vakantie zullen zij weer een stap verder zetten in hun wedstrijdcarrière.

“SponsorKliks,

Zondag 03 juni waren de -17, -20 en +20 judoka aan de beurt.
Als eerste mocht Silas Sanders in de -66 kg -17 jaar de mat op. Hij leek er met zijn kop niet bij en kwam knullig op achterstand tegen een slungelige Duitser.

Hierna herpakte Silas zich, maar werpen zat er vandaag niet in.
In de herkansing werd een Engelsman met 2-1 op beslissing verslagen. Daarna trof hij een kleine Luxemburger die met een voetveeg (jawel één staande score vandaag!!) onderuit ging. Daarna was de boomlange Oude Nijhuis (Twente) aan de beurt. Waza-ari tegen met makikomi, maar direct de omstrengeling er achteraan en ippon voor Silas.
Tegen een Let kwam Silas vervolgens wederom op achterstand. Deze Let wilde echter de laatste 10 seconden niet meer vastpakken en de nieuwe regels zeggen dan: Diskwalificatie.
Helaas volgde een 2 uur wachtpauze totdat hij eindelijk om de derde plaats mocht judoën, hierin was een Duitser te sterk.
Met een super slecht toernooi vijfde worden, op zich al een knappe prestatie!

Ondertussen was Thomas Jaspers ook al aan de beurt in de -81 kg, -20 jaar. De eerste partij werd een Schot in Golden score verslagen met waza-ari. Daarna won hij tegen een stugge Nederlander met houdgreep. In de halve finale was het Menno Kok (Nijmegen) die op beslissing (2-1) de sterkste was.
Voor Thomas was de wachttijd iets korter tot de wedstrijd om de bronzen medaille. Hij maakte deze echter binnen 15 seconden af met een prachtige Tai-otoshi tegen een roodharige Schot.

Djoeke Bouwmans (-57, +20) had maar 3 tegenstanders en alle partijen werden voortijdig met ippon beslist. Voor Djoeke haar 7e gouden medaille (en 14e prijs) dit seizoen!

Rest ons volgende week nog de laatste Judo Ryu Maasduinen Cup.

1e plaats
Djoeke Bouwmans

3e plaats
Thomas Jaspers

5e plaats
Silas Sanders

Venray; Djoeke 2e, Thomas 3e