Zaterdag 26 mei trok Chris met 3 heren -55 naar Echt, daar werden ze ingedeeld in 2 poules, hierdoor mochten Roel en Kas beiden 4 partijen judoën en Brian zelfs 5. Brian won zijn laatste partij van een Duitser, maar plaatste zich net niet voor de kruisfinales, deze Duitser helaas wel.
Kas en Roel stonden tegen elkaar. Roel won al zijn partijen in de poule met ippon en plaatste zich voor de kruisfinales, hier verloor hij van een jongen die 3e was op het NK -15, om vervolgens om de derde plaats weer te winnen. Brian en Kas kwamen niet door de poule heen, maar wonnen wel resp. 2 en 1 partij.

“SponsorKliks,

Op zondag ging Jorien naar Echt, ze zou het toch eens een weekend zonder judo moeten doen…
De +15 judoka waren aan de beurt.

Allereerst mochten Yvet en Djoeke de mat op. Yvet trof het niet, wederom werden er 2 poules gemaakt en stond zij in de sterkste poule met maar 2 tegenstanders.
Djoeke won haar eerste partij overtuigend, maar liet zich verrassen in de tweede partij (wederom tegen een Duitse). Daarna werd gewonnen en in de kruisfinale poule won Djoeke van Michelle Mensonides (Kenamju) met omstrengeling en van Lisa Ham (Nijmegen) met een prachtige schouderworp. Helaas was het dezelfde Duitse Julia Knosp die met 2 straffen Djoeke wist te verslaan.

Daarna was het Silas die wederom een goed toernooi draaide. Greep hij vorige week in Antwerpen net naast de medailles, ondanks goed judo, vandaag pakte hij een ijzersterke zilveren medaille.
Hij won 2 en verloor 2 partijen in de poule, maar omdat 3 jongens op evenveel punten eindigden, moest hij nog 2x aan de bak. Deze partijen werden met ippon gewonnen en Silas pakt ook een zilveren medaille.

Als laatste was het Joost Hendriks, die de eindexamenstress van de afgelopen weken eraf kon judoën. Joost is met krachttraining begonnen en stond dan ook voor het eerst in de -60 kg, met zijn 55,5 kg, en tevens +17 jaar. Dit bleek nog even een stap te ver. In een poule van 6 won hij één partij waardoor hij als vijfde eindigde.

Tweede plaatsen
Djoeke Bouwmans
Silas Sanders

Derde plaats
Roel Jetten

5e plaatsen
Yvet Willems
Joost Hendriks

Kaizen toernooi Echt