Zaterdag 26 mei gingen Franc en Jorien met de jongere jeugd op stap naar Lent. Voor Franc terug naar zijn geboortedorp en voor Jorien was Lent in 1987 haar eerste judotoernooi. En traditiegetrouw was het ook weer erg mooi weer.
Allereerst waren de eerste jaars -15 en de allerjongsten aan de beurt. Er werd gestreden in poules van 3, 4, 5 of zelfs 6 judoka.
Ramon Olislagers (2006) won op zijn eerste externe toernooi direct een bronzen medaille. Dit is een nieuwe aanwinst voor Judo Ryu Maasduinen waar we nog heel veel plezier van gaan krijgen in de toekomst!!
Ook Loek Essing (foto) pakte brons in zijn tweede toernooi ooit.

“SponsorKliks,

Koen Mulder (2005) was verlaat door een ongeluk op de Waalbrug, daardoor moest hij tegen 5 kg zwaardere en 2 jaar oudere judoka judoën.
Hij verloor al zijn wedstrijden, maar hij ging wel elke keer met vechtlust de mat op.

Dirk en Jesse zaten weer eens bij elkaar in een poule. En ook Marijke en Demi mochten elkaar van de mat af vechten. Dit keer won Marijke, maar uiteindelijk waren er 3 dames in deze poule met 2 gewonnen partijen en was Demi (11 punten) 3e en Marijke (10 punten) 4e.

Gedurende de dag werd het steeds warmer in de zaal, maar de Judo Ryu Maasduinen judoka lieten steeds meer zien en het technisch judo was hier en daar al goed te zien!!
Zoals altijd nemen niet alle judoverenigingen alleen beginnende judoka mee, waardoor sommige poules een vertekend beeld gaven!

Derde plaatsen
Ramon Olislagers (eerste externe toernooi)
Loes Essing (eerste externe toernooi)
Toon Megens
Dirk Gijsberts
Robin Janssen
Wout Molmans
Ferry Giesbers
Demi Laumen
Robin van Saarloos

Vierde plaatsen
Jesse Giesbers
Marieke Mulder (eerste externe toernooi)
Marijke Jetten
Jamy de Man

Vijfde plaats
Masha Olislagers (eerste externe toernooi!)

Zesde plaats
Koen Mulder tegen 5 kg zwaarder en 2 jaar ouder!! (eerste externe toernooi!)

Lent