Dit weekend was weer het internationale judotoernooi van Budovereniging De Hechte Band in Mierlo. Op zaterdag waren het de -10, -12 en heren -15 judoka. Demi Laumen draaide sterk, maar wist helaas niet te winnen. Robin Janssen stond op zijn eerste grote toernooi goed te judoën. Hij wist zelfs 2 partijen te winnen. Ook Ferry Giesbers won 2 partijen. Maar in een poule van 30 deelnemers, ben je dan ver van het podium. Max Jetten, Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers konden geen potten breken. En ook de laatste jaars -15 pakten geen podiumplaats.
Dichtstbij een podiumplaats kwam Roel Jetten die op een vijfde plaats bleef steken.

Op zondag waren de -15 dames, -17, -20 en +20 aan de beurt.
Tamara Elbers stond sterker dan de vorige keer, maar verloor 2 partijen. Daarna begonnen de heren -20. Thomas Jaspers  verloor alleen van Sonay Wee Wee (Jan de Rooy) in de eerste ronde en werd daarna sterk toch nog derde. Ook Roy Timmers pakte een mooie derde plek. Hij verloor alleen van een ± 40 jarige Belgische zwaargewicht.

“SponsorKliks,

Rick Verhoeven, Remco Klabbers en Sjoerd Klabbers kwamen niet in de buurt van het podium, al wist Remco nog wel 2 partijen (15 punten) te winnen.

Djoeke Bouwmans pakte daarna ook een bronzen medaille, verloor alleen van Kim Franssen in de halve finale. Yvet Willems had het zwaar in de +17 & +63 kg poule. Met haar 18 jaar en 67 kg was ze de jongste en de lichtste. Ze wist echter nog één partij met armklem te winnen (wellicht dat het vele oefenen met Djoeke effect heeft gehad).

Als laatste van de dag was het Silas Sanders die de mat op mocht. Met 2 winstpartijen en 1 vrijlot moest hij in de finale alleen zijn meerdere erkennen in Martijn van Dalen.
Wel weer een hoop technische punten uit zijn partij kunnen halen, dus we hebben weer wat dingen te oefenen in de trainingen.

Leuk om te vermelden dat zowel Remco Klabbers (1e dan) als Roy Timmers (2e dan) nu hun danpunten bij elkaar hebben. Missie geslaagd! Remco mocht zelfs 6 extra partijen draaien, maar hij had er maar 2 nodig voor de laatste 15 punten.

2e plaats
Silas Sanders

3e plaatsen
Djoeke Bouwmans
Thomas Jaspers
Roy Timmers

Mierlo 2012