Ondanks het mooie paasweekend werden op zaterdag 07 april de Nederlandse Kampioenschappen -17 jaar gehouden in Tilburg. Voor Judo Ryu Maasduinen kwamen 3 judoka op de mat.

“SponsorKliks,

Jorn Poelman mocht het toernooi in de -66 kg openen tegen de voor ons onbekende Bas Hobbeling (oost NL) en stond op zijn eerste NK ooit met wat spanning op de mat. Na 2 minuten komt Jorn met waza-ari achter.
Echter 5 seconden voor tijd scoorde Jorn alsnog een ippon.
Silas Sanders stond rechtsboven tegen de bekende Jeroen v.d. Beek (Bijsterbosch), het kostte hem weinig moeite om v.d. Beek in een houdgreep te leggen.

In de tweede rond trof Jorn de zeer ervaren Brendon Tegelaar (Steringa). Jorn maakt een foutje en komt in een muurvaste houdgreep.
Silas treft de latere kampioen Kevin Bakker (Ben Rietdijk) en weet de volledige wedstrijd uit te judoën, maar al vroeg in de wedstrijd scoorde Bakker een waza-ari en hij controleert de wedstrijd goed uit.

Herkansing:
Aan de kant van Jorn staan 4 kanshebbers op een medaille en zodoende komt Jorn in de herkansing direct tegen de nummer 2 van de Masters in Bremen Caria (Yushi). Helaas verliest hij met 2x waza-ari.
Silas knokt zich in de laatste minuten langs Kevin van Helden (Muilwijk) met een mooie O-uchi-gari. Daarna wint hij van de lastige Steven van Bennekom (Top Judo Utrecht), van wie hij vorige week in Almelo nog verloor. Maar de truc van toen werkte niet en Van Bennekom lag binnen 10 seconden in een houdgreep.
In de wedstrijd om de derde plaats treft Silas vervolgens ook Brandon Tegelaar. Tegelaar heeft goed naar Silas zijn judo gekeken en met een O-uchi-gari maakt hij de partij vlot af.
Silas vijfde, met nog één jaar -17 te gaan!!

Fenne Trilsbeek mocht in de middag in de +70 kg aantreden. Na in 5 maanden maar één partij te hebben gedraaid en een blessure te hebben gehad, kwam Fenne duidelijk wedstrijdritme te kort.
Helaas verloor Fenne beide partijen, maar ze weerde zich kranig. Met meer wedstrijdritme, was ze zeker verder gekomen vandaag.
Volgend jaar is Fenne -20 en kan ze -78 kg judoën, vandaag waren haar tegenstanders zeker 20 kg zwaarder.

 

NK -17