Zaterdag 31 maart reden we in alle vroegte naar het Internationale Toernooi in Almelo. Dit toernooi werd in deze setting voor de eerste keer gehouden en we hopen dat het tot een mooi groot en sterk toernooi uit zal groeien.
In de ochtend waren alle dames aan de beurt.

“SponsorKliks,

Djoeke pakt 100e prijs!!
Djoeke, die de kleinere toernooien nu wat vaker in de -63 draait, won haar eerste partij vrij simpel, maar moest in de kwartfinale de winst laten aan Jenneke Nijkamp. Vervolgens werden de 3 partijen in de herkansing met een armklem beslist en Djoeke wordt alsnog tweede.
Dit is haar 100e prijs! Waarvan het grootste aantal (66 stuks) sinds haar overstap naar Judo Ryu Maasduinen in september 2006.
Djoeke begon in september 1998 met judo en draaide haar eerste toernooi in 1999, ze verloor alles maar iedereen kreeg een herinnering.
Naast 100 prijzen (99 medailles/bekers & 1 prijs voor beste technische judoka in 2010 in Aachen) heeft Djoeke in 2008 (-17), 2010 (-20) en 2011 (-20 & senioren) een vijfde plaats op het Nederlands kampioenschap behaald.

Yvet Willems stond na een afwezigheid van ruim een jaar (en daarvoor ook al bijna een jaar) weer op de wedstrijdmat. Ze mocht één winstpartij noteren, maar de test is geslaagd. Haar pols houdt het en we zullen haar weer meer op de wedstrijdmat zien!

Bij de jongens waren het de -15 heren die (na een pauze voor mij) de mat opgingen. Brian wist één partij te winnen.

Bij de -17 doet Jamy de Man nog veel ervaring op, maar wist helaas geen partijen te winnen.
Jorn en Silas stonden in dezelfde poule en omdat ze beiden in de voorronde verloren, moesten ze in de herkansing tegen elkaar. Jorn won met yuko. Al zou ik de opname van zijn overname nog wel willen zien. Hij wordt uiteindelijk derde.

De heren -20 en +20 sloten voor ons de dag af. Joost stond goed te judoën en houdt tegenwoordig zijn 4 minuten goed vol. Helaas greep hij net naast het podium.
Remco en Sjoerd Klabbers staan in de -73. Remco weet nog één partij te winnen.
Rick Verhoeven moet nog 13 punten voor zijn 2e Dan halen en dit lukt met 2 gewonnen partijen. Op punten in zijn poule van 5, grijpt hij net naast het podium.
Roy Timmers stond goed te judoën, ondanks een pijnlijke rug, helaas ging de halve finale net verloren, maar met brons is hij toch tevreden. Ook Roy moest nog punten halen, zijn teller blijft echter op 92 steken, dus hij moet nog ergens 8 punten halen.

Thomas kon helaas niet mee doen vanwege een kleine blessure.

2e plaats
Djoeke Bouwmans
3e plaatsen
Jorn Poelman
Roy Timmers
4e plaatsen
Rick Verhoeven
Joost Hendriks

INTERNE COMPETITIE
Franc trok ’s middags met een 6 tal judoka naar Baarlo. Een misverstand, in eerste instantie zou de dag in Steijl zijn, dus een paar judoka stonden wellicht daar. De groep die ik te pakken heb gekregen waren wel in Baarlo. De groep jonge judoka stond prima te judoën en maakte met judo in stijl erg mooie punten!

1e plaatsen
Dirk Gijsbers
Jesse Giesberts
2e plaats
Ferry Giesbers
3e plaatsen
Robin Janssen
Marijke Jetten
Wout Molmans

Almelo & IC Baarlo