?

Zaterdag 30 mei in alle vroegte moesten de -10 judoka van regionale judovereniging Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer wegen in Venray. Cas Ebbers (Siebengewald) zat met zijn 43 kg nog nét in het plusgewicht, waaraan later bleek dat er géén bovengrens zat. In deze groep van kinderen geboren 2006 en 2007 moest Cas als eerste tegen een 55 kg zware Brit. Hij wierp hem nog met waza-ari maar verliest met houdgreep. De wedstrijd om brons ging, na 3 uur wachten, ook verloren, omdat de 63 kg wegende Pool in de laatste vijf seconden Cas omver wist te krijgen. Ryan Hatami (-38, Nieuw-Bergen) stond op dezelfde mat en verloor de halve finale van een supersterke Tsjech, ook om brons was zijn Poolse tegenstander te sterk. Robin Janssen (-12, Siebengewald, -46) had ondertussen niet echt zijn dag en verloor twee partijen. Om 18:00 uur ’s avonds was vervolgens nog Ferry Giesbers (-15, Nieuw-Bergen, -60) aan de beurt, hij verliest twee partijen na een iets te lange dag.
Op zondag 31 mei waren de -18 judoka en ouder aan de beurt. Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers (beiden -55, Nieuw-Bergen) draaiden beide een goed toernooi, maar kwamen niet tot een overwinning. Ook Max Jetten (Nieuw-Bergen) en Toon Megens (Heukelom) stonden sterk te judoën in de -60 kg poule. Maar dit niveau was toch duidelijk anders dan Haps en Lent.

“SponsorKliks,

150531_Roel_UM_VenrayTamara Elbers (-63, Wellerlooi) draait twee goede partijen, maar wint niet. Brian Verhoeven (-73, Siebengewald) startte sterk, maar kon helaas niet voldoende overtuigen om de overwinningen naar zich toe te trekken. Roel Jetten (Nieuw-Bergen) won in dezelfde poule zijn eerste drie partijen, maar moest een tactische judoënde Zwitser met één shido voor laten gaan. De wedstrijd om brons, tegen oud NL-kampioen Jasper van den Oetelaar, ging helaas daarna verloren. De derde vijfde plaats van dit weekend…
Ondertussen was Silas Sanders (-73, Nieuw-Bergen) sterk van start gegaan bij de junioren. Met twee overwinningen verliest hij nipt van een sterke Zweed in de kwartfinale. En in de herkansingen is een Zwitser te sterk.
Als laatste mocht Yvet Willems (-78, Holthees) bij de senioren van start. Zij wint haar eerst partij van een lastige Britse, maar moet de latere kampioen Ingwerda daarna voor laten gaan. Uiteindelijk mag Yvet in de op één na laatste partij van het hele toernooi, strijden om brons. Wederom is het een Britse die het onderspit moet delven en met 2x waza-ari pakt Yvet een mooie bronzen medaille. Wederom een lange dag!
Mooi toernooi, 3x 5e plaats en 1x brons, veel ervaring opgedaan. Volgend jaar weer een beetje beter!

Yvet Willems brons in Venray, drie keer een vijfde plaats