?

Zaterdag 16 mei streden de veteranen (judoka vanaf 30 jaar) om de Open Nationale titels bij de Dutch Masters Open in Delft. Namens Judo Ryu Maasduinen uit Bergen en Boxmeer kwam Cobus Iliadis, trainer/coach van satelliet Judo Ryu Ichidai Nijmegen, de mat op.
De eerste partij wint Cobus overtuigend met een vol punt. Helaas gaat zijn tweede partij verloren tegen de latere kampioen Jeroen Letterie. Een niet goed getimede schouderworp, wordt prachtig door Letterie overgenomen, al heeft Cobus het gevoel dat het zijn score is. Helaas zijn er nu geen videobeelden meer van.
Na een lange lunchpauze pakt Cobus de draad weer goed op en wint met een super ippon (combinatie o-uchi-gari -> tai-otoshi). In de laatste partij tegen een ijzersterke Braziliaan, maakt Cobus al vroeg in de wedstrijd een lage schouderworp en scoort yuko. Daarna judoot hij de drie minuten goed uit en pakt vlak voor tijd met een ippon met ko-uchi-gari de zilveren medaille. Na het brons het vorig jaar, de tweede DMO medaille voor Cobus. Volgend jaar goud?!
Helaas hebben we daarna nog een bezoekje aan het ziekenhuis moeten brengen, waarbij bleek dat Cobus in zijn actie in de laatste partij zijn bicepspees heeft (af?)gescheurd. Maandag dus maar een bezoekje aan de Sint Maartenskliniek in Nijmegen brengen, die wederom super snel reageerden op onze vragen. Alvast dank voor de prima zorg!

“SponsorKliks,

DMO 2015: Cobus Iliadis pakt zilver