?

Zaterdag 09 mei gingen een aantal van de -12 en -15 judoka van Judo Ryu Maasduinen naar het Brabantse Mierlo voor het Internationale Houvasttoernooi. Allereerst was Robin Janssen (-12, Siebengewald) aan de beurt in de -46 kg categorie. Hij wint overtuigend zijn eerste partij met een mooie uchi-mata. Daarna verliest hij met twee yuko’s van de latere kampioen. Maar omdat Robin vervolgens nog drie partijen overtuigend met ippon wint, weet hij alsnog tweede te worden. Bij de -15 jaar heren hield Jari Iliadis (-38, Nijmegen) zich vandaag uitstekend aan de opdrachten en stond goed aanvallend te judoën. Helaas waren zijn tegenstanders nog net een stapje verder dan hij en kon hij geen wedstrijd winnen. Ferry Giesbers (Nieuw Bergen) startte voor het eerst in zijn nieuwe klasse tot 60 kg. De eerste partij ging direct naar Ferry met een houdgreep, wat een goede opsteker was na een paar weken blessureleed. Helaas verliest hij daarna twee keer op rij, waaronder van de nummer twee van het laatste NK. Goed toernooi! De prijzen komen wel weer heren.
Zondag 10 mei, Moederdag, streden de -18, -21 en senioren judoka om de mooie trofeeën. Allereerst mocht Tamara Elbers (-63, Wellerlooi) de mat op. In de grootste en sterkst bezette damespoule, streed Tamara een prima toernooi en wist één partij te winnen.

“SponsorKliks,

?

Yvet Willems (Holthees) kreeg de loodzware opdracht om haar tegenstanders te vloeren vandaag. Zelfs letterlijk, want het was de +70 poule en één dame woog ver boven de 100 kg. Helaas kon ze geen partij winnen.
Jorn Poelman (-73, Malden) zette de goede lijn van Lelystad helaas niet door en verloor twee partijen.
De eerstejaars heren -18 hadden het weer zwaar. Dirk Gijsberts (-55, Nieuw Bergen), Jesse Giesbers (-55, Nieuw Bergen) en Toon Megens (1e keer -66, Heukelom) draaiden alle drie een prima toernooi maar kwamen niet aan winst toe.
Kas Trilsbeek (-66, Nieuw Bergen) en Leon Poelman (-66, Malden) waren vooral naar Mierlo gekomen om de laatste punten bij elkaar te judoën voor de 2e Dan. Dat lukte beide heren, maar ze lieten ook zien dat je gewoon moet judoën, dan komt de rest vanzelf. Kas behaalde uiteindelijk ook nog het brons.
Als laatste mocht Brian Verhoeven (-73, Siebengewald) de mat op, hij verloor twee keer, maar laat wederom progressie zien.
Een goed en leerzaam weekend, helaas met maar twee prijzen, maar een stap vooruit is weer gezet.

Mierlo 2015: Zilver voor Robin Janssen, Brons voor Kas Trilsbeek