Op zondag 12 februari trokken we naar Zuid-Limburg voor het altijd leuke toernooi in Brunssum. Voor de -15 judoka de laatste test voor het DK -15 dat over 2 weken in Roermond plaats zal hebben. Maar ook voor de 2000-ers een nieuwe kans om ervaring op te doen in het zware -15 judo.
In de -55 waren het Roel Jetten, Kas Trilsbeek en Bjorn Molmans die het nu moesten gaan doen. Roel plaatste zich met ijzersterk judo, waaronder een overwinning op Arno van Lier (Helden) voor de finale. Daar verloor hij onnodig van Angelo Krikke. Kas verloor in de voorronde van Angelo en moest zich via de herkansingen terugvechten. Maar om de 3e plek verloor hij van Van Lier die een ronde eerder in de herkansing van Bjorn won.
In de -38 mochten Dirk Gijsberts en Jesse Giesbers aan de slag. Beiden wonnen één partij, maar omdat Dirk de eerste had vrijgeloot kwam hij in de finale. Helaas verloor hij deze en de wedstrijd om de 2e / 3e plaats ook en Jesse werd 4e.
Alle andere judoka wisten ook 1 of 2 partijen te winnen. En Tamara Elbers liep daarbij ook net het podium mis.
Max Jetten -42, Marijke Jetten -28, Ferry Giesbers -38 en Jelke Hermsen -46 draaiden sterk, maar dankzij grotere poules kwamen zij niet in de buurt van het podium.
Met goed judo toch weer te weinig podiumplekken, mixed feelings!!

“SponsorKliks,

2e plaats
Roel Jetten
3e plaats
Dirk Gijsberts

Interne Competitie Boekend
Zaterdag 11 februari is Franc Trilsbeek is met een 3-tal jeugdige JRM judoka naar de IC in Boekend geweest. Omdat veel judoka zondag in Brunssum de mat op gaan en vlak voor de carnaval helaas niet zoveel deelnemers.
Daar wisten Robin van Saarloos en Roel Nijsen beiden één partij met ippon te winnen. Wout Molmans komt er net niet aan te pas. Alle drie worden hierdoor derde (Wout eigenlijk 4e maar bij de IC altijd een bronzen medaille).
3e plaatsen
Robin van Saarloos
Roel Nijsen
Wout Molmans
Brunssum & IC Boekend