Zaterdag 04 februari reden we in alle vroegte met -18 graden naar Vlaardingen. Silas Sanders moest namelijk al om 08:00 uur wegen.
Hij beet de spits af en won zijn eerste partij sterk met ippon. Daarna verloor hij van Jeroen v.d. Beek (Bijsterbosch) door een eigen fout. Via de herkansing knokt Silas zich met 2 winstpartijen terug en kwam wederom v.d. Beek tegen. Deze partij won hij echter met een vortveeg. Daarna volgde nog een winstpartij en in de wedstrijd om de 4e/5e plaats was het Mauk Moerman (Goes) die aan het langste eind trok. Een mooie 5e plek voor Silas na 7 partijen op de mat.
De Boxmeerse Djoeke Bouwmans (-57) behaalde haar zoveelste toernooioverwinning dit jaar. Zij wist al haar drie partijen met overmacht op ippon te winnen.
Thomas Jaspers (-81) als 1e jaars -20, won zijn eerste twee partijen en kwam daarna Dennis Puttkammer (Lu Gia Jen) tegen. Deze senior is nog een klein maatje te groot. Via de herkansingen knokte Thomas zich echter met 3 mooie uchi-mata’s (3x ippon) terug naar de finale en daar was wederom Puttkammer te sterk. Een eervolle zilveren medaille kon mee naar Molenhoek.
Rick Verhoeven uit Siebengewald begon ziek aan het toernooi en werd na een winstpartij uitgeschakeld.

“SponsorKliks,

JJCL
De jongere judoka hebben onder leiding van Franc Trilsbeek en Yvet Willems deelgenomen aan de Jeugd Judo Competitie Limburg.  Team 1 bij de jongens -15 jaar draaide in de hoogste klasse goed. Er werd gewonnen van de teams van Helden en Sevenum, maar Hercules Echt was hen dit keer te sterk af. Bij de leeftijdsgroep -12 jaar zag het er technisch prima uit, maar door gebrek aan wedstrijdervaring en vechtlust gingen nog teveel partijen verloren.

Vlaardingen & JJCL