Zaterdag 28 januari waren de Limburgse Kampioenschappen voor judoka tot 20 jaar (geboren 93-94-95). 9 judoka van Judo Ryu Maasduinen namen hieraan deel. De nummers 1 en 2 van het kampioenschap plaatsen zich voor het NK Junioren dat op 11 februari in Nijmegen wordt gehouden.
Roy Timmers (-100) kon zijn titel prolongeren en plaatst zich voor het NK door in de finale Tim Phillipsen (Venray) op beslissing te verslaan. Ook Fenne Trilsbeek (-78) bereikt de finale, maar verliest deze van Ilona Savelkoul (Hercules). Ze komt lelijk op haar elleboog terecht, maar de blessure lijkt mee te vallen.
Thomas Jaspers (-81) moet meteen in de eerste ronde tegen torenhoge favoriet voor de Nederlandse Titel Mistral Janssen (Geleen). Hij verliest deze, maar weet zich via de herkansingen terug te knokken naar een tweede plaats.

“SponsorKliks,

Joost Hendriks weet 3e te worden in de -55 en staat reserve voor het NK. Simone Peters wordt 4e (gedeeld 3e) in de -52 kg klasse.
Fabian Elbers, Jorn Poelman, Remco Klabbers en Sjoerd Klabbers eindigen als 5e.

Voor al deze judoka (op Fabian na) geldt dat zij volgend jaar ook nog junior zijn.

Arlon
In het zuid-Belgische Arlon trok zondag 29 januari Djoeke Bouwmans (-57) ten strijde tijdens het sterk bezette Belgian Ladies Open. Voor de Cubaanse ploeg een opwarmertje voor de Grand Prix volgende week in Parijs. En ook de Japanners stonden er met hun beste Juniorenploeg.
In poules van 4 worden alle gewichten ingedeeld. Djoeke weet 1 partij te winnen van een Britse en ze verliest van een Duitse dame in de Golden Score. Haar franse tegenstandster komt niet opdage en Djoeke is door naar de volgende ronde.
Hierin is een afvalsysteem voor alle nummers 1 en 2 uit de 14 poules die er waren. In de eerste ronde wordt een sterke Française in de laatste seconde van de Golden Score verslagen, maar daarna blijkt de Franse Morgane Brunet te sterk. Zij verliest vervolgens in de halve finale van de Cubaanse Lupetey die al eens 3e werd op de Olympische spelen. Geen schande en een goed toernooi van Djoeke, waar ze als beste NL in de -57 kg categorie eindigt.

Roy Timmers Limburgs Kampioen & Arlon