Koningsspelen_2015Vrijdag 24 april zijn er in heel Nederland Koningsspelen. Onze koning is zelf zeer sportief, hij schaatst o.a., loopt hard en heeft vroeger de 1e kyu (bruine band) judo behaald. Daarnaast is hij jaren lid geweest van het Internationaal Olympisch Comité. Sinds de troonsopvolging  sporten in de week voor Koningsdag bijna één miljoen kinderen in Nederland tegelijkertijd tijdens de Koningsspelen. Een super mooi initiatief waar Judo Ryu Maasduinen natuurlijk niet wilt ontbreken.
De basisscholen Berg en Beek uit Sint-Anthonis, Pater Eymard uit Stevensbeek en Willem Christiaans uit Ledeacker sloegen de handen ineen en organiseerden voor groep 3 t/m 6 diverse sportclinics in Sint-Anthonis. Judo Ryu Maasduinen werd uitgenodigd om de judoclinics te komen geven. Rick en Brian Verhoeven hebben met veel plezier namens JRM dit op zich genomen en gaven drie clinics met elk zo’n 25-30 deelnemers en er liep behoorlijk wat talent rond.
Ondertussen stond Yvet Willems op de mat in onze eigen dojo voor de Koningsspelen van basisschool De Klimop uit Nieuw-Bergen, waarvoor Judo Ryu Maasduinen al voor het tweede jaar clinics verzorgt. Dit keer waren het vijf clinics met zo’n 15 deelnemers per keer. Gelukkig waren ook diverse JRM-judoka van de partij, die hun schoolgenootjes (en Yvet) goed konden helpen op de mat.
In totaal hebben dus ruim 150 kinderen vandaag (hernieuwde) kennis kunnen maken met judo. En wellicht zien we nog menig talent op onze tatami in Boxmeer of Nieuw-Bergen verschijnen.

“SponsorKliks,

Koningsspelen 2015: JRM actief in Sint-Anthonis en Nieuw-Bergen