Zaterdag 17 december ging Franc naar Kessel voor de Interne Competitie. Daar streden 9 JRM judoka om de titel. Nikita en Ferry wisten ook deze mee terug te nemen naar Nieuw Bergen. Met goed judo wisten Jesse, Matteo en Demi een zilveren medaille te behalen. En ook Marijke, Dirk, Nina en Wout gingen met een medaille naar huis.

“SponsorKliks,

In Enschede was Jorien aanwezig bij het NK Teams -17 jaar. Thomas Jaspers was door diverse clubs gevraagd om mee te doen in het zwaargewicht en hij koos voor de club die het eerste aanklopte, Ben Rietdijk Sport. De eerste ronde hadden de jongens vrijgeloot, om in de tweede ronde favoriet Kenamju te treffen. Het was een gelijkopgaande strijd en uiteindelijk moest Thomas tegen rivaal Frank de Wit het winnende punt binnenhalen. Dat deed hij in de Golden Score met een yuko en met een 4-3 winst is het team door naar de halve finale. Daarin wordt het team van Theo Meijer Sport met 5-2 aan de kant gezet en hier wint Thomas zijn partij met een mooie ippon.

FINALE! De finale staat het team van Ben Rietdijk Sport tegen Essink. Men komt al snel op een 3-0 achterstand, maar de -60, -66 en -73 trekken de stand weer gelijk. Dus Thomas moet aan de bak, het winnende punt binnenhalen tegen Nederlands Kampioen -90 Martin Kip. Geen gemakkelijke opgave, Kip is zeker 15 cm langer en 15 kg zwaarder.
Thomas komt met Yuko achter, maar weet vervolgens Kip over te nemen en scoort Waza-ari. Helaas, met nog 18 seconden op het bord een laatste wanhoops aanval van Kip en Thomas vliegt door de lucht. Teleurstelling!

Maar toch een goed resultaat en een hoop ervaring rijker! Dit jaar 3e en 2e van Nederland, niet slecht!!

NK Teams -17 & Interne Competitie